Translate

сряда, 9 декември 2015 г.

Безплатни прегледи през уикенда за пациенти с имплантирани кардиостимулатори


Центърът за електрокардиостимулация и електрофизиология към кардиологичната
клиника на УМБАЛ „Александровска” обявява безплатни прегледи за пациенти с постоянни елекардиостимулатори (пейсмейкъри), имплантируеми кардиовертер-дефибрилатори или ресинхронизиращи системи.
Желаещите да направят оценка на своя сърдечен статус и пълна диагностика на устройството, което го подпомага, вкл. състояние на батерията и показания на електродите, могат да го направят безплатно на 12 и 13.12, от 8.00 до 16.00ч., в приемно-консултативния кардиологичен  кабинет на партера на Втори хирургичен блок (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”) след предварително записване на тел. 02/ 9230 339.
В случай на неизправност, единствено в кардиологичната клиника на Александровска болница се прилага неинвазивен метод за екстракция на електродите. От прегледите могат да се възползват и пациенти с тахи-бради синдром, рецидивиращо предсърдно мъждене, камерна тахикардия и сърдечна недостатъчност, които се нуждаят от имплантация на кардиостимулиращо устройство. Направления по НЗОК не се изискват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар