Translate

вторник, 3 ноември 2015 г.

Singapore Airlines е една от най-награждаваните компании в света



Историята на Singapore Airlines започва на 1 май 1947 г. Авиолинията, известна като Malaysian Airways Limited (MAL), се преобразува през 1966 г в Malaysia Singapore Airlines (MSA), която през Singapore Airlines и Malaysian Airline System (MAS).
1972 г. се разделя на две компании -
Основната цел на Singapore Tourism Board, действащ под шапката на тяхното Министерството на търговията и индустрията, е да промотира туризма, като ключов сектор за икономиката на страната, да превърне Сингапур в туристически хъб за целия регион за туроператорите и лично за туристите, да го популяризира като чудесно място за бизнес и почивка.
Развитието и растежа на Singapore Airlines включва увеличаване броя на самолетите като прибавя към активите си Боинг В747, В727 и DC10s. Полетите до Европа стартират от 1971 г., а на следващата година в Сингапур каца първият Конкорд.
През 1975 г правителството решава да построи в Чанги ново летище, което да замени досегашното, като за целта трябва да бъде извоювана достатъчно земя от морето.
Changi Airport свързва Сингапур с повече от 320 града в над 80 държави. И през 2014 г. ,за втора поредна година, то безапелационно е обявено за най-доброто летище в света.
Полетите седмично надхвърлят 6700, което ще рече,че самолети излитат и кацат на всеки 90 секунди. Това поставя Changi Airport на шесто място по заетост в света. Освен високото ниво на обслужване, спазването на стандартите за качество, удобствата, които са все повече ценени от пътуващите, и стандартните услуги летището предлага басейн, кинозала, казино, СПА център и дори собствена мини ботаническа градина. То ще има и собствен водопад, който ще се спуска от 40 метра височина, който вечер ще предлага звуково и светлинно шоу не само за пътниците, но и за жителите на Сингапур, дошли да се забавляват в колоритните заведения по терасите на
летището.
Статистиката показва, че през 2013 Changi Airport посреща своя 50 милионен пътник. Само за първите шест месеца на тази година през него са преминали 26, млн. пасажери, като карго товарите са в размер на 912,00 тона.
Singapore Airlines предлага полети до 61 дистинации в 34 държави. А съвместните полети с Lufthansa гарантират на пътниците покритие от 286 дестинации в 74 държави. Singapore Airlines е една от най-награждаваните компании в света.
За пасажерите, които не желаят да работят или спят на борда е създадена система за забавления KrisWorld – предлагаща аудио и видеопрограми с невероятно качество на звук и картина. Всяко място в самолетите е оборудвано със собствен монитор и предлага достъп до повече от 1500 различни програми по поръчка – филми, музика, интерактивни игри,радио и др.
С програмата Berlitz Word Traweler пътниците могат да избират желания език за изцяло интерактивната обучителна платформа за чуждоезиково обучение
Бордната карта пък дава определени привилегии. В рамките на месец от пристигането си с представянето и всеки може да получи различни намаления и подаръци при пазаруване, в ресторанти, хотели, транспорт, атракции и забавления. Редовните пасажери се възползват от отстъпките целогодишно.
Един от символите на Singapore Airlines са стюардесите, известни повече като „сингапурските момичета”. Униформите им наподобяват саронг, като обслужването се основава на приятелството и азиатското гостоприемство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар