Translate

понеделник, 30 ноември 2015 г.

OFEV®* за забавяне прогресията на идиопатична белодробна фиброза



 Междинен анализ от клиничното изпитване INPULSIS®-ON потвърждава ефикасността и безопасността на OFEV®* (nintedanib). Резултатите са представени на Международния
конгрес на Европейското респираторно дружество (ERS) септември 2015 година и потвърждават, че OFEV®* има дълготраен ефект върху забавяне прогресията на болестта и лесно контролиран профил на нежеланите събития при пациенти с идиопатична белодробна фиброза (ИБФ). Новите доказателства са от изключително значение, предвид факта, че ИБФ е живото застрашаващо и прогресиращо заболяване, изискващо продължителна терапия.
„Тези данни допълнително затвърждават значимостта на нарастващия брой доказателства в подкрепа на лечението с OFEV®* като ефективна и контролирана терапия на ИПФ. Когато става дума за контрол на ИБФ, изключително важно е лекарите да обсъждат с пациентите какво да очакват от лечението и кое лечение е подходящото за тях; да започнат да прилагат това лечение във възможно най-ранен етап от заболяването и да осигурят възможност на пациентите си да приемат медикамента колкото се може по-продължително време“, споделя проф. Лука Ричелди, професор по респираторна медицина в университета Саутхемптън, Великобритания.
INPULSIS®-ON е открито клинично проучване с едно рамо - отворено продължение на клиничното проучване INPULSIS®. Повече от 90% от пациентите с ИБФ, участвали в проучванията INPULSIS® и отговарящи на изискванията за открито лечение с nintedanib, избират да участват в изследването INPULSIS®-ON.  
Междинен анализ от клиничното изпитване INPULSIS®-ON  показва, че благоприятният ефект от OFEV®* върху забавяне прогресията на заболяването е продължителен и промяната на форсирания витален капацитет (ФВК) спрямо изходната му стойност е била последователна в рамките на 2 години.
Ефектът на OFEV® върху средната промяна на ФВК спрямо изходната му стойност за 48 седмици в изследването INPULSIS®-ON, е сравним с този, регистриран в продължение на 52 седмици в изследването INPULSIS®:
В проучването INPULSIS®-ON ефектът е: -87 mL за всички пациенти; -96,4 mL е за пациентите, продължили лечението с OFEV® и -73,1 mL за пациентите, започнали лечение с OFEV®.
В изследването INPULSIS® (сборни данни) ефектът е: -88,9 mL (лечение с OFEV®) спрямо 203,0 mL (с плацебо).
В изпитването INPULSIS®-ON не са отчетени нерегистрирани/нови нежелани събития, след продължително лечение с OFEV®*. Най-често срещаните нежелани събития са със стомашно-чревен характер - диария, която се  е проявила при 64% от пациентите, но е довела до прекъсване на лечението само в 5% от случаите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар