Translate

понеделник, 30 ноември 2015 г.

Първата пасивна еко класна стая в България бе открита в Казанлък



Проектът „Прозрачни изолиращи пана за прозоречни стъкла” е победител в петото
издание на националния публичен конкурс за зелени идеи „Загорка Зелен Фонд“.
Класната стая, намираща се в двора на ОУ „Чудомир“ - Казанлък, е първото по рода си учебно пространство в България, което съчетава съвременните екологични принципи и методи за пестене на енергия и природни ресурси с модерните технологии в строителството. Една от основните цели на пасивната еко класна стая е тя да се превърне в дом на зеленомислещите хора в Казанлък и региона, като в същото време мотивира и вдъхновява учащите се да се грижат за природата, така както тя се грижи за нас.
Кметът на града и директора на училището обявиха стартът на Зелени дни в Класната стая, които ще се провеждат до 4 декември. Всеки ден в продължение на 8 дена след учебните часове в Класната стая учениците в града ще имат възможност да се включат в разнообразни работилници, театрални уъкршопи и лекционни беседи, посветени на опазването на природата и умното използване на нейните ресурси.
В програмата на Зелените дни своя опит с учениците ще споделят Малка Тетрална Компания, Innovation Starter, Теодосий Теодосиев, НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ и преподаватели от ОУ „Чудомир“. Дните ще завършат със специално Коледно ателие, по време на което гостите на града ще могат да видят резултата от работата на децата в седмицата на Зелените дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар