Translate

понеделник, 30 ноември 2015 г.

„Приказки без край“ със свой профил в българската социална мрежа от ново поколение Ятото



На страницата ще бъде споделяна актуална информация за активностите и планираните
кампании в рамките на инициативата. Профилът ще бъде снабдяван редовно със снимков и видео материал. Всеки, който желае да получава своевременна информация за дейностите в рамките на „Приказки без край“, може да хареса страницата на програмата на адрес: prikazki.yatoto.com.
Инициативата, като част от програмата за социална отговорност на „ГлаксоСмитКлайн“ и „Panadol Baby“, стартира преди три години и се реализира с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Медийни партньори са bTV, Нова телевизия и Нет инфо. А лица на кампанията са актьорите Димитър Рачков и Бате Енчо.
Мисията на „Приказки без край“ е, както да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите, така също и да подобрява болничния престой на децата, като се грижи за по-бързото им възстановяване с помощта на мобилни библиотеки и специално обучени аниматори. От 2012 г  те посещават педиатричните клиники на 14 лечебни заведения в София, Варна, Пловдив, Русе и Плевен - част от програмата, и помагат на децата да се почувстват в среда, максимално близка до домашната, чрез четене на книжки, рисуване, пеене и различни игри. За този период инициативата върна усмивките на над 7500 деца.
През 2015 г. Приказки без край“ си постави за цел да се погрижи за емоционалното здраве на децата и за средата, в която те се лекуват. В тази връзка започна и поетапното облагородяване на педиатричните клиники и дворните пространства около тях. Така например в педиатричната клиника на УМБАЛ „Александровска“ стартира за пръв път съвместен проект с Националната художествена академия. Доц. Арсен Минков и студенти от специалност „Дизайн на детската среда“ изрисуваха фоайето на първия етаж с красиви и цветни рисунки. 

Снимка: alexandrovska.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар