Translate

четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Перманентният грим – оформя и прикрива недостатъците



Широко разпространен метод за разкрасяване, добре приет от дамите, а все повече и от господата
В последно време клиентите са все по-взискателни към изгледа, формата и дълготрайността на перманентния грим, затова предварителните рисунки са препоръчителни 

Специалистите от салон „Магама” разясняват:
Най-често с перманентен грим може да се оформят и запълнят вежди, устни и да се направи постоянна очна линия. Чрез стандартна процедура, която се извършва посредством машина с накрайник, успешно може да се оформят веждите във форма, която приляга най-добре на клиента. За целта се прави предварителна рисунка на вежди, за да се покаже как ще изглежда те след манипулацията. В последно време клиентите са все по-взискателни към изгледа, формата и дълготрайността на перманентния грим, затова предварителните рисунки са препоръчителни. Според формата, вида и желанието на клиента може да бъдат рисувани вежди косъм по косъм, които са хит през последните 2 години. Те могат да бъдат направени и във вид на плътна линия, което обаче е стара техника и вече отшумява. В последната година изключително много нашумя микроблейдингът като метод, при който веждите изглеждат по-естествени. Това е ръчен метод, който представлява използването на комплект фини игли, потопени в пигмент, който се нанася върху кожата. Той е по-лесен за контролиране, по-нежен и по-безопасен в сравнение с други методи за перманентен грим. Иглите нежно проникват в кожата и я оцветяват за дълго време. Традиционните методи използват настъпателни игли, които "забиват" цвета в кожата. Ръчният метод нежно повдига кожата и поставя цвета под нея, като болката, която изпитва клиента, е значително по-малка. Трайността на ръчния метод е до 6 месеца.
Има случаи, в които клиенти със специфични онкологични заболявания са изгубили косата и веждите си по време на лечение. Те могат успешно да се възползват от новите вежди на стикери. Това са силиконови стикери с предварително поставени естествени косми, които оформят веждата. Поставят се с лепенка, което става само за минута и може да се прави многократно без опастност от отлепяне или разместване. При тези лепенки има голямо разнообразие на цветове и форми, за да може клиентът да избере най-подходящия модел за себе си.
При избора и вида на перманентен грим на устни се съблюдава големината на естествените устни. Целта е да се прецени дали трябва да се направи лека корекция на формата (контура), а големината се прецизира от специалиста - козметик. Може да се направи само контур на устна, цялостно запълване или омбре, което е предпочитано в последно време, защото с тази техника устните изглеждат по-обемни, плътни и сочни.
Третият най-често правен перманентен грим е очна линия. Тя се оформя според желанието на клиента, като се съблюдава линията да е тънка и равна, за да изглежда идеално и ненатрапчиво.
С развитието на козметиката дамите стават все по-взискателни към услугите,  които се предлагат по отношение на перманентния грим. Интересна и актуална техника е перманентен грим на скули. При него съвсем леко се нанася пигмент на скулите за завършек на цялостния грим, благодарение на което дамата не се налага да нанася твърде много цветна козметика за постигането на този ефект.
Трайността при машинния перманентен грим е от 3 до 5 години в зависимост от поддръжката и типа кожа на клиента.
Перманентният грим за мъже дава възможност дори за сгъстяване на брада и татуиране на коса, за запълване на видимо оплешивели зони на главата. При този метод става въпрос за татуиране на малки точици на определените зони, които изглеждат като току що поникнали косъмчета. Същата методика може да се използва и за сгъстяване на бради.
Независимо от това какъв вид перманентен грим ще предпочетете, трябва да знаете, че за да се получи дълготраен и добър резултат е нужно да следвате стриктно инструкциите на специалиста, който ще го прави. От изключителна важност е нанасянето на хидратантен вазелин на местата с перманентен грим поне една седмица след процедурата. Това гарантира, че перманентният грим ще е с равномерен цвят и идеална форма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар