Translate

вторник, 3 ноември 2015 г.

ИЗХОД



Симеон Стоилов, 30 октомври - 14 ноември 2015



Изложбена зала на СБХ “Райко Алексиев”
София, ул. Г. С. Раковски” 125

Проектът “Изход” е радикална намеса в архитектурното пространство, преобръщайки
изложбената зала от място за експониране на произведения в психологически въздействаща мащабна скулптура, в която участие взимат всички присъствени елементи, стените, светлината, входa и пода на залата.
Изложбата на Симеон Стоилов е естествено продължение на произведението на автора експонирано в същата зала през 2007 г. “Изолатор”.
Стоилов  завършва Националната Художествена Академия специалност Живопис 1996 г. В периода от 2009 – 2014 г. участва и реализира редица самостоятелни и групови изложби в София, Берлин, Лондон, Истанбул и Скопие. От 2013 г. работи върху докторска дисертация в НХА в специалност Стенопис, с тема “Съвременно изкуство в пространството”. Получава редица награди, по-важните от които са: 2008 - М-тел, награди за съвременно българско изкуство, 2002 - Първа награда в конкурса на фондация св.св. Кирил и Методий за млади художници и критици, 2001 - Първа награда в националния конкурс - Художествени произведения за стена, 1994 - Първа награда за високи академични постижения, стипендия на фондация Сорос.
През 2013 г.  Симеон Стоилов и арх. Явор Йорданов проектират сградата на палеонтологичен музей “Плиоценски парк” в с. Дорково, която на 17 февруари 2014 г. е избрана за сграда на годината в конкурса на архитектурна група WhAT Association. Eкспозицията в музея е дело на екип на “Симеон Стоилов Студио
Колектив “Драгошински архитекти” и Симеон Стоилов, печелят една от трите равностойните награди за проект за реконструкция на сградата на СБХ на ул. Шипка 6 през 2014 г.




Няма коментари:

Публикуване на коментар