Translate

вторник, 3 ноември 2015 г.

В Първа САГБАЛ „Св. София“ стартира двумесечна кампания насочена към репродуктивното здраве на българите



Тя се реализира с подкрепата на Столична община, Фондация „Искам бебе“ и „Зачатие“.
Нейното мото е - „Въпрос на разговор и преглед“, а фокуса е поставен върху студенти, докторанти и други учащи млади хора.
Сред целите на кампанията са : информиране на младото поколение относно репродуктивното и сексуалното здраве, предоставяне на достъп до безплатни прегледи с цел подобряване на репродуктивните им възможности и насърчаване на младите майки към раждане на първото им дете преди 30-годишна им възраст.
Безплатните прегледи за жени включват попълване на въпросник, разговор със специалист по репродуктивна медицина, ембриолог,  андролог, рутинен гинекологичен преглед със задължително безплатен ултразвук. Прегледите при мъжете ще се състоят от безплатна спермограма, попълване на въпросник, разговор със специалист и анализ на спермограма. При необходимост в прегледите ще бъдат включвани и други специалисти – мамолог,  психотерапевт и др.
При наличие на здравословен проблем, младите хора ще бъдат насочвани за диагностично уточняване и лечение. А тези двойки с установени репродуктивни проблеми, които желаят да имат дете, ще бъдат подпомогната финансово, чрез предоставяне на преференциални и достъпни цени за ин витро процедури. Изискването е поне единият от двамата да е учащ. „Младото поколение в репродуктивна възраст е най-ценното за България и затова фокусът на кампанията е насочен към откриване на състояния на женската и мъжката полови системи, които могат в бъдеще време да увредят репродуктивната им функция“, коментира директорът на болницата доц. д-р Иван Костов.
Лечебното заведение подновява и програмата за лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми „40+“, която е насочена основно към пациентки на възраст над 40 години, но от нея могат да се възползват и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв.
За прегледите и консултациите не се изисква направление от личния лекар или друг медицински документ. Те ще се осъществяват всеки работен ден от 10:00 до 13:00 часа, но след предварително записване на тел: 0888 65 88 26; 0878 20 52 53.

Снимка :yourwebdoc.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар