Translate

вторник, 3 ноември 2015 г.

Има по-малко от 6 неща, които човек може да прави, за да поддържа кръвната си захар по-ниска от 6



Желаещите хора с диабет, техните семейства и тези, които ги подкрепят, да се включат в
Кроса, с който Асоциация „Диабет тип 2“, съвместно със Столична община, ще отбележи Световния ден за борба с диабета, трябва да се регистрират в сайта на Асоциацията на http://www.diabettip2.org или на гореща линия 0700 10 515, до 12 ноември 2015 г.
Участниците ще бъдат разделени в няколко категории за деца и възрастни, като ще избират между 3 основни трасета за бягане. Наградите - продукти, стимулиращи спортуването и физически активния начин на живот, ще бъдат раздадени чрез томбола, в която ще бъдат включени стартовите номера на всички участващи.
Основното послание на инициативата е, че има по-малко от шест неща, които човек може да прави, за да поддържа кръвната си захар по-ниска от 6 (максималната референтна стойност определена от СЗО за наличие на захар в кръвта). А целта и е да се насърчи здравословния начин на живот, да се подчертае важността на физическата активност за заболяването, да се припомни, че по този начин диабет тип 2 може да бъде напълно избегнат и да покаже, че хората, болни от диабет, не се различават от всички останали и не бива да бъдат дискриминирани.
Партньори на спортното събитие са Младежки спортен клуб „София-Европа“ и Национална пациентска организация.
То ще се проведе на 15 ноември 2015 г.,в парк „Борисова градина” и ще бъде под надслов „<6“ - крос в подкрепа на хората с диабет”, с подкрепата на водещи фармацевтични фирми като Sanofi Fiabetes, Novartis, Walmark.

Няма коментари:

Публикуване на коментар