Translate

понеделник, 19 октомври 2015 г.

VARGATEF® плюс docetaxel – редуцира значително размерът на тумора при пациенти с рак на белия дроб с авансирал аденокарцином



 и забавя растежа на раковите клетки при пациенти с аденокарцином след химиотерапия от
първа линия, в сравнение със самостоятелно лечение с docetaxel, сочат резултатите от основното клинично проучване LUME-Lung 1.
На Европейския конгрес по онкология във Виена Boehringer Ingelheim обяви допълнителни данни относно профила на ефикасност на VARGATEF® (nintedanib*) в комбинация с docetaxel за лечение на  недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) с туморна хистология на аденокарцином.
При започване на терапията, при 658 пациенти с аденокарцином, участвали в изследването, средната големина на тумора в диаметър е била 82.5 мм.
Но след шест месеца терапия, при тези, които са приемали VARGATEF® плюс docetaxel се наблюдава редуциране на тумора с около 10% - 9.7 мм, в сравнение с пациентите, които са приемали плацебо плюс docetaxel.
Ползите от лечението с VARGATEF® плюс docetaxel за пациенти с напреднал аденокарцином и най-лоша прогноза са дори още по-значими, в сравнение с използването на docetaxel самостоятелно след първа линия химиотерапия:
-При пациенти с аденокарцином  прогресирал в рамките на девет месеца след започване на първа линия химиотерапия (T<9), се наблюдава 16.8 мм намаление на размера на тумора във времето след 6 месеца лечение с VARGATEF® плюс docetaxel (начален размер на тумора: 88.3 мм; размер на тумора на 6-ти месец: 114.6 мм при приложение на плацебо плюс docetaxel спрямо 97.8 мм при приложение на nintedanib плюс docetaxel; разлика в прогресията: 13%);
-При пациенти с аденокарцином които са били с продължителна прогресия по време на първа линия терапия (PD-FLT) се наблюдава 19.7 мм намаление на размера на тумора във времето след 6 месеца лечение с VARGATEF® плюс docetaxel  (начален размер на тумора: 98.1 мм; размер на тумора на 6-ти месец: 124.7 мм при приложение на плацебо плюс docetaxel спрямо 105 мм при приложение на nintedanib плюс docetaxel; разлика в прогресията: 15%).
Медицинският директор на отдел „Онкология – солидни тумори“ в Boehringer Ingelheim д-р Мехди Шахиди споделя: “Оповестяването на последните данни от клиничното проучване LUME-Lung 1 допълнително потвърждават, че след като получи разрешение за употреба в Европа през 2014 г., VARGATEF® в комбинация с docetaxel може потенциално да подобри живота на пациентите страдащи от рак на белия дроб. В Boehringer Ingelheim ние имаме дългосрочен ангажимент към провеждане на научноизследователска и развойна дейност за откриване на нови и иновативни терапии, които да подобрят живота на пациентите с различни онкологични заболявания. Очакваме в бъдеще да постигаме все по-голям напредък в тази важна област.“

Снимка:  e-zdravey.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар