Translate

събота, 10 октомври 2015 г.

Therma V на LG и други природосъобразни технологични подобрения се грижат за природозащитника във всеки от нас



Успоредно с големия прогрес при разработването на природосъобразни средства за
транспорт и източници на енергия, друг пазар, претърпял невероятни промени, е този на строителната индустрия, където еко офисите и домовете са изключително актуални.
Отказването от газта и нефта като средства за отопление е продиктувано от термопомпите въздух-вода, вълнуваща технология, която много считат за следващата стъпка в обновяемата енергия. Помпите разчитат на топлина от въздуха навън, за да затоплят вода вътре в дома, позволявайки ѝ да тече ефективно, като изразходва малко електричество. Вкарвайки топлина от извън даден дом, помпата доставя повече топлинна енергия в домакинството от тази, която взима от електрическата мрежа. Например, една типична термопомпа комбинира 1kW електричество с 2kW заобикалящ въздух, за да създаде отопление с обща мощност 3kW, което означава, че близо три пъти повече топлина е генерирана със същото количество електричество.
Иновативната термопомпа въздух-вода на LG отговаря на всички тези изисквания, превръщайки я в естественото решение за всеки, който иска да подобри дома или офиса си.
Therma V на LG е оборудвана с помпа от високоефективен клас А, която е приблизително 65% по-ефективна от традиционните водни помпи.
Освен това моторът BLDC на Therma V предлага допълнително пестене на енергия до 40%, когато е включена на ниска скорост, и 20% на висока скорост в сравнение с моторите на климатиците.[1] Системата е напълно съвместима с радиатори, домашни цилиндри за гореща вода и соларни панели, давайки гъвкавост на инсталационния процес. Намалявайки освобождаването на въглероден диоксид на дадена сграда, издръжливостта ѝ на електричество и месечни разходи, Therma V на  LG е идеална за всички, които искат да живеят зелено, независимо от мотивацията си.



[1] Въз основа на лабораторни тестове, проведени от LG.

Няма коментари:

Публикуване на коментар