Translate

понеделник, 19 октомври 2015 г.

Забележителни резултати за FOX с „Живите мъртви“ шести сезон


Първият епизод изстреля тв канал с осем позиции нагоре до №4 сред платените канали у нас


Самата поредица отчете свой собствен рекорд - дял от 4.02%. Първият епизод от сезон 6 удвои дяла и утрои обхвата си, в сравнение с този от предишния. Освен това
премиерата увеличи пет пъти гледаемостта на слота на фона на предишните шест седмици.
Както можеше да се очаква „Живите мъртви“ 6 се представи отлично не само в България. На Балканите първият епизод e безспорен №1 за платените телевизии в Хърватия и Словения. В Западна Европа (на ключовите пазари Великобритания, Германия, Холандия, Испания) премиерата отчете най-високо рейтингово тв време за канала за всички времена. Специално на Острова „Живите мъртви“ превърна FOX в най-гледания платен тв канал в слота. В резултат той убедително задмина BBC2, Channel 5 и Discovery. Според проучванията новият сезон на „Живите мъртви“ е подобрил предишните рекорди на сериала. Премиерата е качила рейтингите със 17 процента в сравнение с предишния сезон. Достигнала е до 4,3 милиона зрители и е увеличила миналогодишния обхват с над 25%. 
„Живите мъртви” е базиран на комикса на Робърт Къркман публикуван от Image Comics. Това е най-гледаната телевизионна драма за възрастовата група от 18 до 49 години. Сериалът разказва историята на месеците след зомби апокалипсис и проследява група оцелели, водени от шериф Рик Граймс, които пътуват в търсене на убежище и сигурен дом. Сериалът е наречен от критиците „чиста проба феномен” (Variety), „безкомпромисен и провокативен” (Orlando Sentinel) и „гениално омагьосващ” (TheHollywoodNews.com). В главните роли: Андрю Линкълн като Рик Граймс, Стивън Юн като Глен, Норман Рийдъс като Дарил Диксън, Чандлър Ригс като Карл Граймс, Лорън Коуън като Маги, Данаи Гурира като Мишон, Мелиса Макбрайд като Каръл, Сонекуа-Мартин Грийн като Саша и Майкъл Къдлиц като Ейбрахам. Изпълнителни продуценти на сериала са Скот М. Гимпъл, Къркман, Гейл Ан Хърд, Дейвид Алпърт, Грег Никотеро и Том Люс.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар