Translate

понеделник, 5 октомври 2015 г.

Безплатни информационни срещи с уролози в София



На 8 октомври от 14:30 ч. срещата ще бъде в Клуб на пенсионера и инвалида, до блок 20, ж.к. Свобода, а на 14 октомври тя ще се проведе от 17:00 ч.  в Пенисонерски клуб, кв.Красна поляна, ул. Никола Мушанов, в бл. 41.
Срещите със специалисти-уролози са част от Националната кампания за мъжко здраве "Отиди на преглед", която ще продължи и през зимата с прояви в цялата страна.
Организатор е Българското урологично дружество със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.
Основна цел на инициативата е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами.
Доброкачествената хиперплазия на простатата  се среща при мъже над 50-55-годишна възраст. Заболяването се изразява в увеличаване на простатата, която притиска пикочния канал и създава неудобство при уринирането.Близо 3/4 от мъжете в тази възраст имат уголемяване на простатата, но рядко се проявяват характерните болестни симптоми. Това е основната причина, която наред с притеснението да се говори открито по темата  възпира голям процент от мъжете с проблеми да се интересуват от заболяването си и  да търсят своя личен лекар или специалиста-уролог за консултация  и лечени. Често съвсем неправилно те пристъпва към самолечение, което може да облекчи симптомите, но не решава кардинално проблема.


Няма коментари:

Публикуване на коментар