Translate

събота, 10 октомври 2015 г.

Безплатни мамологичи прегледи в Първа САГБАЛ „СВ. София“ през октомври и ноември



 Безплатните прегледи и консултации се организират в рамките на тазгодишната
информационна и профилактична кампания по повод Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Тя се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“, в партньорство със Столична община и Фондация „Една от 8“ и с подкрепата на „АстраЗенека“ и „Новартис“. Кампанията има за цел да постави отново акцент върху профилактиката и лечението на това социално значимо заболяване.
Прегледите при мамолог ще се провеждат всяка сряда на октомври и ноември от 8:30 до 12:30 часа. Те ще включват клиничен и ехографски преглед, като при ехографията ще се използва цветен доплер при съмнителни образувания. На всички диагностицирани със заболяването жени ще бъдат насочени за комплексно лечение в болницата.
Консултациите с психолог ще бъдат всеки петък на месец октомври от 9:30 до 12:30 ч.
Посещението при специалистите ще е възможно само след предварително записване на тел.: 02/ 4 470 219. След запълване на графиците, записванията ще бъдат преустановени. Болницата започва кампания и за безплатни гинекологични прегледи. Те ще се реализират отново всяка сряда и всеки петък от 8:30 до 12:30 часа на октомври и ноември месец. За тях също е необходимо предварително записване на по-горе посочения телефон.
Лекарите припомнят, че дамите могат да направят мамологичен или гинекологичен преглед, по всяко време на годината и с направление от личния лекар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар