Translate

понеделник, 7 септември 2015 г.

Стари обувки за Театър Азарян



Театър Азарян към НДК участва по оригинален начин в тазгодишното издание на
фестивала “София диша” с тема “Музика и танц”. В края на август на столичната улица “Оборище” желаещите даряваха старите си обувки, които ще бъдат използвани при оформлението на интериора на фоайето към новата театрална зала. Всеки един чифт обувки ще бъде обработен по специален начин и ще бъде превърнат в част от дизайна, с което дарителите на практика стават част от новата театрална сцена на София с нещо лично. В нея ще има и обувки на известни български личности.
„Обувките означават посока, начало. Силно театрално начало за новата ни сцена“, споделиха от екипа на театър Азарян.
Деян Донков, Йосиф Шамли, Красимира Кузманова, Юлиан Вергов, Георги Тенев, Мони Монев, Малин Кръстев, Стефания Колева, Жоро Любенов и други популярни лица също подкрепиха идеята. Самият директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош остави ботушите, с които стана неколкократен републикански и балкански шампион по езда.
Интересната идея е на Никола Тороманов – Фичо, който работи по сценографията и интериора на залата. Обувката не е избрана случайно – големият български режисьор Крикор Азарян e работил първо като обущар и винаги е акцентирал върху тази част от живота си. Инициативата за събиране на обувки продължава и през  месец септември, където всеки желаещ ще може да дари своите стари обувки в стаята на дирекция “Театрално сценични изкуства”, откъм служебен вход А3 в сградата на НДК. Дарявайки обувки, всеки попълва имената си и оставя контакт за обратна връзка, което му дава възможност в бъдеще да получава актуални новини за събитията в театър Азарян.

Няма коментари:

Публикуване на коментар