Translate

вторник, 1 септември 2015 г.

Модерни нови легла сменят старите железни в в МБАЛ Бургас



Съветът на директорите на МБАЛ Бургас реши легловият фонд поетапно да бъде подменен. Леглата се купуват със собствени средства на болницата, като тази година
отделената сума е 46 000 лева.
Всички нови легла са обезопасени, имат странични прегради, които не позволяват на пациента да падне при случайно обръщане. Те могат да издържат тегло до 150 кг, а специалните реанимационни легла – до 300 кг.
10 от леглата вече пристигнаха в Отделението по реанимация. Те са с автоматично управление, командват се двустранно с бутони. Само с няколко натискания болният може да настрои най-добрата позиция за себе си. От външната страна на облегалката са бутоните за персонала. Леглата имат защитни прегради и заключващи функции срещу неволни движения. Те са леки, което позволява персоналът лесно да ги придвижва до други отделения и за изследвания.
Първите преоборудвани отделения ще бъдат тези с трудно подвижни болни.
Отделението вече има и единна информационна система, с която се следят жизнените показатели на болните. Един монитор на сестринския пост показва данните едновременно на няколко пациенти. Това дава възможност на персонала да реагира незабавно в случай на опасност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар