Translate

понеделник, 28 септември 2015 г.

300 дървета бяха засадени в първата гора на „Моят зелен град“



Рафи и Играта засадиха свое дърво съвместно със стотици доброволци в Банкя

Стартът на най-зеленото издание на „Моят зелен град“ бе даден от досегашният кмет на
Община Банкя – Рангел Марков, общинският съветник Ана Стойкова, изпълнителният директор на Coca-Cola HBC България – Светослав Атанасов и изпълнителният директор на ЕКОПАК – Тодор Бургуджиев. Те засадиха първото дърво в гората на „Моят зелен град“, като приканиха повече хора да се включат и ежедневно да обръщат внимание на природата, за да може да бъде запазена за бъдещите поколения.
Доброволци от Системата на Coca-Cola в България - София, Банкя и Костинброд засадиха общо 300 дървета на територията на Банкя. Там реално бе създадена и първата гора, в рамките на тазгодишната еко кампанията.
В инициативата се включиха и тийн идолите Рафи и Играта, които направиха и свои собствени табелки с имената им и ги поставиха на засаденото от тях дърво.
Реновиран бе първият каптаж и „Взовия дъб“ в града, където Иван Вазов е написал своя разказ „Утро в Банки“ през 1913 г.
Тази година кампанията „Моят зелен град“ за първи път постави акцент върху залесяването, като част от традиционната кауза за опазване на околната среда и по-зелена България. Нейни организатори са системата на Coca-Cola в България, Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и ЕКОПАК България АД. В нея се включиха жителите на 17 населени места: Пловдив, Русе, Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Добрич, Сливен, Ямбол, Габрово, Боровец, с. Розово (обл. Пазарджик), Сандански, Берковица, Мъглиж (обл. Ст.Загора), Димитровград и Смолян. Всички те впрегнха своите усилия в засаждане на дървета, почистване и облагородяване на множество региони и ремонтни разчистване на дерета от камъни, както и в ремонтни дейности на църквата в манастир „Света Богородица“.
С активности по залесяване ще се включат и доброволци от Пловдив и Търговище.

Няма коментари:

Публикуване на коментар