Translate

сряда, 23 септември 2015 г.

Осмото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ ще обхване 18 населени места в страната



Доброволческата инициатива ще се състои на 26 септември и ще се фокусира върху залесяване и облагородяване

Кампанията се организира от системата на Coca-Cola в България, Българското дружество за
защита на птиците (БДЗП) и ЕКОПАК България АД.
Най-голямото залесяване по време на еко инициативата ще се състои в Банкя на 26.09.2015 г. , когато всички любители на природата ще имат възможност да засадят своето дърво и по този начин да създадат първата гора на „Моят зелен град“.
Доброволци от още 17 града в страната ще се включат в зелената инициатива с организирани активности по залесяване и облагородяване. Така те ще дадат своя принос за една по-зелена България.
Тази година инициативата за първи път ще се фокусира върху залесяването, като част от традиционната кауза за опазване на околната среда с цел да спомогне за запазване на биоразнообразието за бъдещите поколения и да увеличаване на горския фонд на страната ни.
По традиция, по време на „Моят зелен град“, за децата ще бъдат организирани специални уроци на открито, на които децата ще могат да научат интересни факти за различните дървесни видове, биоразнообразието в региона и как да опазват природата. За това ще допринесе и организирания за малчуганите еко-театър „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка” – образователно куклено шоу на ЕКОПАК и „Театър на приказките – София“.
През изминалите седем издания на кампанията, участниците се включиха в множество активности за облагородяване на големите градски паркове в София, а през 2014 г. служителите на компанията от София, Банкя и Костинброд имаха възможност да опознаят и да се погрижат за богатствата на Природен парк „Витоша“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар