Translate

понеделник, 10 август 2015 г.

OFEV® e включен в актуализираните международни ръководства за лечение на идиопатична пулмонална фиброза



Boehringer Ingelheim приветства международните клинични практически ръководства - базирани на данни от 2015 г. от ATS/ERS/JRS/ALAT за лечение на идиопатична
пулмонална фиброза (ИПФ), които съдържат актуализация на препоръките от 2011 г. и съветват лекарите да прилагат лечението с OFEV® (nintedanib*) при пациенти с ИПФ.
Тези препоръки поставят акцент върху значимостта на потенциалните предимства и ползи от лечението с OFEV® за пациентите по отношение на ключовите резултати, свързани с прогресия на болестта, измерена чрез степен на влошаване на форсирания витален капацитет (FVC) и смъртност
Новите препоръки взимат под внимание очакваните разходи за лечение и евентуално значими нежелани реакции.
Д-р Тоби Майер, консултант по респираторни заболявания в болницата Royal Brompton в Лондон, Великобритания, коментира: „Тези ръководства са важни, защото дават ценни насоки на лекарите за подобрение лечението и управлението ИПФ и ясно подчертават ролята на OFEV® в лечението на ИПФ.“
Доктор Кристофър Корсико, главен медицински директор в
Boehringer Ingelheim, заяви: „Включването на OFEV®   в международните ръководства е важна крачка напред в грижата за пациентите. До момента не е имало такива препоръки за одобрени терапевтични опции. OFEV® се прилага под формата на капсули два пъти дневно, предлагайки на пациентите с ИПФ удобно за прием лекарство, което забавя прогресията на заболяването сред широк обхват от пациентски групи с ИПФ, като намалява с около 50% годишния темп на спад на белодробната функция.
OFEV®  е клинично изпитан в две дублирани Фаза 3 изследвания (INPULSIS®-1 и INPULSIS®-2), включващи повече от 1 000 пациенти в 24 държави и във Фаза II на изследването (TOMORROW), включващо 432 пациенти.
---
Клиничното проучване INPULSIS®  показва, че OFEV®
има траен ефект върху годишното влошаване на форсирания витален капацитет (FVC) на белодробните функции, като влошаването е намаляло с приблизително 50%. OFEV®  е единствената терапия, която значително намалява риска от остри екзацербации на ИПФ с 68%. Острите екзацербации при ИПФ се свързват с висока заболеваемост и смъртност. Те са водещи причини за хоспитализация и смърт при пациенти с ИПФ.
И при двете проучвания INPULSIS® най – често срещаните нежелани събития са били със стомашно-чревен характер, с лека или умерена интензивност, обикновено контролируеми и рядко водещи до прекъсване на лечението.
---
ИПФ е фатално белодробно заболяване, със средна преживяемост от 2 – 3 години след диагностицирането му.
То води до прогресивно увреждане на белите дробове, което се характеризира с непрекъснато и необратимо влошаване на функциите на белия дроб и затруднено дишане . В световен мащаб ИПФ засяга между 14 и 43 души на 100 000, на приблизителна възраст от около 50 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар