Translate

вторник, 4 август 2015 г.

България се включва в европейското събитие NowWeBike



-Обездвижеността взима повече жертви от тютюнопушенето и причинява смъртта на 500000 европейци годишно;

-Ново европейско проучване сочи, че липсата на физическа активност е четвъртият водещ фактор за смъртността в глобален мащаб;

-Заседналият начин на живот коства на Европа повече от 80 милиарда евро годишно;

-Решението е просто – 20 минути на ден физическа активност;

-Карането на велосипед е лесен, евтин и приятен начин за физическа активност.

Сдружение „BG Бъди активен” включва България в европейското събитие NowWeBike, в което четирима доброволци-колоездачи от Турция ще преминат 13 държави, използвайки 8 различни
Евровело маршрути. Тимът премина през страната, на 1-ви и 2-ри август в Свиленград и Нова Загора, където бе посрещнат и придружен от български велосипедисти.
Доброволците-колоездачи от Турция са трима мъже и една жена – двама университетски преподаватели, лекар и учителка. Тимът ще измине общо 2.700 км. и ще финишира в Брюксел на 09. 09. 2015, след 47 дни колоездене. Стартът на събитието е на 24-ти юли в Мугла, Турция. След това турът продължава през България, Гърция, Македония, Сърбия, Хърватска, Унгария, Словакия, Австрия, Чехия, Германия, Холандия и Белгия. “NowWeBike” е част от кампанията NowWeMOVE, подкрепяща Европейската седмица на спорта.
Колоездачният тур „NowWeBike“ е част от най-голямата кампания, промотираща физическата активност сред европейците – NowWeMOVE. Целта на инициативата е да се повиши информираността относно липсата на физическа активност. Ново европейско проучване сочи, че липсата на физическа активност е четвъртият водещ фактор за смъртността в глобален мащаб. Обездвижеността причинява смъртта на 500 000 европейци годишно и взима повече жертви от тютюнопушенето. Заседналият начин на живот коства на Европа повече от 80 милиарда евро годишно. Най-честите причини за смъртността в Европа са заболявания, свързани с физическа неактивност - коронарна болест на сърцето, диабет тип 2, рак на дебелото черво и рак на гърдата. Решението е много просто и евтино – 20 минути на ден физическа активност. Тази физическа активност може да е различна за всеки човек, важно е всеки да намери своето движение – ходене пеш, изкачване на стълби вместо асансьор или каране на колело.
Карането на колело е бърз и евтин начин за придвижване, при който се горят 600 калории на час, като стимулира кръвообращението, регулира сърдечния ритъм, изгаря вредните мазнини в тялото, подобрява функционирането на опорно-двигателния апарат, подобрява работата на вестибуларния апарат, тонизира, дава самочувствие и настроение.



Няма коментари:

Публикуване на коментар