Translate

понеделник, 10 август 2015 г.

На 11 август в Бургас шампиона на България ПФК Лудогорец ще се изправи срещу шампиона на „Ариана Аматьорска Лига“



Традиционният мач между професионалния и аматьорския футболен шампион на България ще се състои в Бургас в навечерието на срещата на Супер купата на УЕФА.
На 11 август един срещу друг ще се изправят четирикратният шампион на България ПФК Лудогорец (Разград) и победителят в шестото издание на „Ариана Аматьорска лига“ DANTEK от София.
Мачът ще се играе на специално изградения мобилен футболен стадион „Ариана Арена“ на площад „Тройката“. Началото ще бъде в 19,30 часа.
Традицията повелява да се играе по правилата на аматьорската лига, което означава, че отборите ще бъдат от петима полеви играчи и вратар.
Освен това, в подгряващ мач преди големия финал един срещу друг ще се изправят отбора на спортните журналисти в България - Media United и специално селектираният от кмета на Бургас Димитър Николов отбор, в който освен играчи от Община Бургас ще се включат и местни футболни легенди, начело със Златко Янков. 
И още емоции за зрителите 
Демонстративният двубой в Бургас ще бъде съпътстван от редица съпътстващи събития за любителите на футбола и фенове на Лудогорец. Ето и акцентите:
-В 13 часа в центъра на „Ариана Арена“ ще бъде изложена шампионската купа, която Лудогорец спечели през сезон 2014/2015 г. и любителите на футболната игра ще могат да се снимат с нея.
-От 18:00 часа ще се проведе срещата между Media United и отбора на Община Бургас.
-В 18,30 часа футболистите на Лудогорец ще бъдат на разположение за феновете за среща с тях и специална сесия с автографи.
-В сряда, 12 август от 21,45 часа жителите и посетителите на Бургас ще могат да наблюдават на „Ариана Арена“ излъчването на мача за Супер купата на УЕФА
Тази година участие в „Ариана Аматьорска лига“ взеха  1824 отбора с 25 070 участници из цялата страна, което превръща в турнира в едно от най-масовите и популярни събития в българския футбол.
За първи път обаче шампионът на „Ариана Аматьорска лига“ ще се изправи срещу състав, който е участвал в групите на Шампионската лига. Миналата година Лудогорец спечели демонстративния двубой в Русе и след това започна проходът му в Европа. Двубоят в Бургас продължава традицията, която „Ариана Аматьорска лига“ положи от създаването си да противопоставя най-добрите аматьори срещу най-добрите професионалисти.
За да бъде равностоен, шампионът на „Ариана Аматьорска лига“ за 2015 година DANTEK премина през професионален подготвителен лагер в Словения.
В продължение на една седмица столичните играчи се подготвяха в Моравске Топлице, където своите предсезонни лагери са водили състави като Шалке 04 и Марибор, както и националните отбори на Португалия, Холандия, Ейре и Северна Ирландия.
DANTEK беше подготвян от двама специализирани треньори. Емил Атанасов водеше тактическата и техническата подготовка, а Илиян Донев се занимаваше с кондиционното им състояние. В рамките на лагера столичани изиграха две контроли с аматьорски отбори от Словения, в които постигнаха убедителна победа и равенство.
Традиционният участник в „Ариана Аматьорска лига“ DANTEK, известен в предишни издания като Kletkata, си спечели правото да играе срещу Лудогорец след оспорвана битка във финалния турнир в Созопол миналия месец. Там DANTEK триумфира в повторение на регионалния финал от София. Тимът се наложи с 2:0 над Малки Страсти, който завърши като подгласник в софийския турнир през юни.
Още информация за турнира може да намерите на интернет страницата: www.football.ariana.bg
---
Ариана Аматьорска лига“ е футболен турнир, организиран от „Ариана“, в който право на участие имат футболисти аматьори. Надпреварата се провежда от 2010 г., като до момента са участвали над 70 000 играчи. В последното издание се включиха над 20 000 футболисти от цялата страна. Победителят получава правото да играе срещу футболния шампион на „България“, като през 2010 и 2011 г. това беше отборът на Литекс, а през следващите три издания - Лудогорец. 

Снимка: Sportal.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар