Translate

понеделник, 6 юли 2015 г.

България е победител в балканския турнир по боулинг, проведен под мотото „Живей активно!”



Над 135 участници от 9 балкански държави взеха участие в Първия Международен Балкански турнир по боулинг BALKAN STARS ON TOUR, посветена на инициативата ЖИВЕЙ
АКТИВНО!, която през 2015 г. отбелязва своята десетгодишнина.В него се включиха състезатели от Босна и Херцеговина, България, Гърция, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватска и Македония. До финал на отборната надпревара достигнаха отборите на Гърция –„Сивисидис селект тим“ и отборът на България –„Дриймтийм“. Желаното първо място и купата на турнира бяха спечелени от българския отбор в състав Диан Динев, Калоян Иванов, Антоан Маринов, Дарин Траянов и Мехмет Кая.
В индивидуалната надпревара за А група победител стана Стефанос Казандзисот Гърция, а в индивидуалната дисциплина за Б група купата беше спечелена от неговия сънародник Михалис Спиридакис.В дисциплината „Двойки“ купата грабнаха Анзе Габрижан и Нино Стенко от Словения.

Предвиденият награден фонд от 25 000 евро бе разпределен за категориите,съответно по 6500 евро за А група, 2500 евро за Б група и 5800 евро за двойки. Част от наградния фонд беше предоставен под формата на ваучери, които осигуряват правото на състезателите да се включат в следващия 6-ти Международен турнир по боулинг SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2015, който ще се проведе в зала JOY STATION от 24.10 до 01.11.2015 г. с награден фонд 55 000 евро.
През 2015 г. инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! празнува своя 10-годишен юбилей със събития, които включват нови спортове, активности и участници, за да мотивира все повече хора от всички възрасти да се движат и да се хранят балансирано. Целта на организаторите е да предложат нови идеи и да предоставят различни възможности за активния начин на живот за цялото семейство, да покажат приятната страна на движението и спорта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар