Translate

понеделник, 6 юли 2015 г.

Руси Статков от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация: Намеренията за продажба на болниците в Закона за лечебните заведения са противоконституционни



 и се нарушават цели седем разпоредби от Конституцията, съобщи той по БНР. Освен това
предложенията противоречат и на Закона за нормативните актове, Законът за приватизация и следприватизационен контрол, защото се въвежда ред, който изключва Народното събрание. По същество се изключва онази възможност да се прави доклад на Министерския съвет пред Народното събрание за изключването на всяко дружество, болнично заведение, което е в специален забранителен списък - над 70 болници.
"Нищо не налага да се прави това, което се направи. Това беше безумна и глупава стъпка на хора, които не познават собствения си закон и закона за приватизация. Казвам го най-отговорно. Във връзка с това, което тръгна да се коментира, изявленията на министъра на здравеопазването, че щяло да се даде възможност да се приватизират болниците - от 1999 година съществува възможност и са реализирани много частни болнични заведения. От сега действащия закон има ред за приватизация и този ред включва НС", коментира Статков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар