Translate

сряда, 3 юни 2015 г.

Месец на динозаврите по National Geographic Channel през юни



Динозаврите: Смъртоносна битка
на 7 юни от 22:55 часа
Един фосил, познат под името „Двубой на динозаври”, изобразява хищник и жертва, загинали в битка. Находката е вълнуваща, но разпалва бурен дебат. Дали предоставя доказателства за
съществуването на друг вид от рода Tyrannosaurus? Може да се окаже, че става въпрос за тиранозавър джудже - Nanotyrannus. Доказателствата разкриват уникален динозавър, който програмата връща към живот с удивителна компютърна анимация.
Тиранозавър рекс: Оцеляване
на 14 юни от 21:55 часа
За времето си Tyrannosaurusrex, прочутият цар на динозаврите, е бил върховен хищник. Въпреки това, нови находки разкриват, че животът на T. Rexи братовчедите му е бил тежък. Предаването анализира фосилите с модерни технологии, за да разкрие произхода на нараняванията, неуспешните опити за лов и титаничните битки на динозаврите.
По-голям от тиранозавър рекс
на 14 юни от 22:55 часа
Той е най-огромният убиец, бродил някога на Земята. Остри зъби, еднометрови челюсти, сърповидни нокти. Ако предполагате, че става дума за Тиранозавър рекс, грешите. Това е спинозавърът! Гигантското му телосложение и двуметровият му гребен на гърба го нареждат сред най-причудливите създания, откривани досега. В Сахара е намерен нов скелет, който носи всички белези на спинозавър. Палеонтолозите Пол Серено и Низар Ибрахим бързат да представят откритието на света. Архивни фотографии и рисунки се комбинират с компютърна томография на костите за изготвянето на първия макет на хищен динозавър в реален размер, изработен по дигитален модел. Спинозавърът бие всички рекорди. Новите данни потвърждават, че той е най-голямото месоядно животно, бродило на Земята, с дължина 15 метра - с 15% по-дълго от най-едрия Тиранозавър рекс. Фактът, че бил добър плувец, го превръща в единственият частично воден динозавър, откриван някога. Този филм е една невероятна сага за възкресението на едно от най-загадъчните създания, съществували някога.
Топ 10 на мега чудовищата
на 21 юни от 22:55 часа
Преди човекът да завладее света, на Земята господствали гиганти. „Топ 10 на мега чудовищата“ предлага класация на най-големите зверове, бродили на планетата. Зрителите ще видят птици с размах на крилете като този на самолет и динозаври, които съперничат на Боинг 737. С помощта на удивителна компютърна графика, предаването се отправя в търсене на истината за тези чудовища и представя десетте най-големи и впечатляващи находки. Експертите обработват наскоро открити кости на динозавър, който се оказва по-голям от очакваното и анализират полета на гигантска, седем метрова птица. Предаването открива кои са уникалните адаптации, позволили съществуването на всяко от животните. Визуалните ефекти и изненадващите сравнения на размерите на зверовете допълнително подсилват класацията на най-изумителните гиганти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар