Translate

петък, 26 юни 2015 г.

Приключи безплатният курс по "Програмиране с Java", част от програмата Tech Institute на Samsung



20 студенти бяха сертифицирани от Samsung и Технически университет - Варна след приключването на курса - организиран от Samsung и ТУ-Варна, с подкрепата на JobTiger и The
Business Institute.
Двама от студентите вече са наети от водеща ИТ компания. Церемонията по сертифициране на успешно преминалите обучението се проведе в Лабораторията за иновации, създадена от Samsung в сградата на ТУ-Варна. Сертификатите връчи Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung за България, а сред официалните гости на събитието бяха доц. д-р инж. Мария Иванова, заместник ректор „Учебна работа“, декан доц. Розалина Димова, представители на Samsung България и специалисти от JobTiger.
„В Samsung вярваме, че технологиите имат огромен потенциал да променят живота на хората към по-добро. Затова използваме своите силни позиции в иновациите и технологиите, за да допринесем за едно по-успешно общество. У нас има много млади хора, които напускат образованието без необходимите дигитални и меки умения, които ще са им нужни за бъдещата им професия. Затова полагаме много усилия да подпомогнем тези млади хора да придобият нужната квалификация и технически познания, които ще им помогнат да се реализират по-добре и по-лесно на пазара на труда“, заяви Кристина Щерева, маркетинг мениджър, Samsung България.
Лектори в курса бяха доказали се професионалисти от Musala Soft, The Business Institute и
JobTiger. В рамките на двумесечното обучение, младежите имаха възможност да надградят уменията си по обектно ориентирано програмиране, използвайки Samsung технологиите. Двадесетте студенти създадоха прототипно приложение, което да демонстрира последователно новите знания и умения.
В рамките на курса младежите развиха и знания за бизнес развитие и предприемачество. Благодарение на новопридобитите компетенции, част от участниците ще имат възможност да се включат в предстоящата „Нощ на учените“, където ще представят разработения в рамките на курса проект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар