Translate

петък, 19 юни 2015 г.

Как да се проверят настройките за сигурност на профил в Google



Профилите в Google се използват за почти всички услуги на компанията и е добре всеки потребител да е проверил настройките за сигурност. Наскоро интернет гигантът направи
специален портал, в който лесно може да се прегледат всички настройки.
Той е достъпен на този адрес. От тук всеки потребител може да провери от какви устройства се влиза в профила му, кои приложения и сайтове имат достъп до информацията. Има и отделен инструмент за проверка на сигурността, който помага за прегледа на всички настройки. На разположение е и бутон за известие на Google, ако има проблем или съмнения за някаква нередност.
На разположение е и секция за управление на личните данни. От тук потребителят може да избере каква информация Google може да съхранява и за какво да я използва, например да откаже профилиране за реклами. Може да се види и каква информация има Google, включително интереси, история на търсене и др. Потребителите имат право и да изтеглят архив с всички данни. Накрая потребителите могат да въведат и персонализирани предпочитания за профила си. Например на какъв език да са услугите на Google, допълнителни настройки за достъпност, за Google Drive и т.н. Потребителят има право и да изтрие елементи и данни от профила си и различните услуги на Google или да закрие целия профил, ако желае това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар