Translate

сряда, 24 юни 2015 г.

Първата и най-голяма частна болница в Анкара Гювен откри свое представителство в столицата

Тя е създадената през 1974 година в Анкара, Турция и е разположена на 40 000 кв.м. площ с 254 легла (50 реанимационни и 10 за новородени), 11 операционни и отлично обучени лекари,
медицински сестри и помощен персонал. На още 20 000 кв.м са разположени медицински комплекс - поликлиника, център за физиотерапия и рехабилитация, център за дерматология и естетична хирургия и гериатричен център. През м. септември месец предстои да заработи и детокс център. В болницата работят 254 медици, от които 154 са доценти и професори. Целият персонал наброява 1100 души и тук се предоставят общо 56 медицински услуги. Болница Гювен е най-голямата частна болница, в която се приемат най-много спешни случаи и раждания. В нея се лекуват освен хората т високите етажи на властта, но и граждани от цял свят. Само през миналата година те са били от над 120 държави. В болницата за първи път в света е направен сърдечен байпас, без приспиване т. е. без упойка на пациента.
„Основната философия, която болницата изповядва е изграждането на доверие. Името Guven означава именно това - Доверие. Ние споделяме и възможността за взаимопомощ и сътрудничество с българските лекари”, споделиха, на специална пресконференция, представителите на болничното лечебно заведение.
Болницата разполага с най-новата и съвременна апартура вкл. и с компютърна система „Локомат“. Рехабилитацията и раздвижването, за възстановяване на двигателната активност и подобряване на ежедневните жизнен способности, чрез него става през компютър - за болни от паркинсон и множествена склероза (но в начални стадии на заболяванията, ако имат затруднения с ходенето), детска церебрална парализа и пациенти, прекарали инсулт или мозъчни инциденти.
Швейцаерският апаратът е на стойност 1,5 млн. долара и се състои от два основни елемента. Единият държи пациента изправен и привързан към бягаща пътека, а краката му се задвижват от специални ремъци, свързани с робота. С другия елемент бедрата и колената се поддържат от ленти, които карат болния да се движи в естествена походка, а сензори отчитат какъв точно е проблемът и колко е сериозен. Един час терапия с апарата струва 300 долара. Но сеансите са между 2 и 3 седмично за поне 6 месеца, а при по-леките случаи - 1 месец. Единствените противопоказания при лечението с робота са пациентите да не тежат повече от 135 кг, да нямат предразположеност към/или остеопороза и да имат желание да се лекуват.
Един от всеки пет наши пациенти прохожда отново, съобщи проф.Дениз Ерджик, ръководител на отделението по рехабилитация и физиотерапия на болницата.
Болница Гювен Анкара откри свое представителство и в София, където пациентите могат да получат второ мнение и консултация, посредством видеоконференти връзки между пациентите и специалистите на болницата, както и информация относно възможностите за диагностика и лечение в Турция.
Представителят на болница Гювен  в България е Мерилин Хасанова - тел. +359 890 18 77 77 а адреса на офис-бюрото е С офия, 1000, България, бул.Цар Освободител 14, сграда Ландмарк, етаж 5. Освен това представителството е сключило договор с единствената турска банка у нас, която предоставя кредити с преференциална лихва за лечение в Анкара.
Освен представителството в България лечебното заведение разполага с такива в още четири държави – Азербайжан, Албания, Кипър и Ирак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар