Translate

четвъртък, 18 юни 2015 г.

Ексшефът на благоевградската болница д-р Вл. Пандев избухна във фейсбук: М*мка ви фашистка, приватизацията на държавните болници ще зароби България, това е геноцид


Дори и в лошо финансово състояние болниците работят, частникът няма да поддържа губещи структури, къде ще ходят болните, пита д-р Пандев.
"Мамка ви фашистка... ако държавните болници се приватизират, ще се зароби България, защото това ще бъде геноцид", изцели се във фейсбук бившият шеф на благоевградската болница д-р Владимир Пандев. Крайното му изказване е провокирано от идеята на здравния министър Петър Москов , който смята, че с приватизацията ще се привлекат свежи пари и ще се спре роенето на клиники.
С последните промени в Закона за лечебните заведения здравното министерство предложи държавните болници да се приватизират. Идеята обаче беше неочаквана както за лекарите и пациентите, така и за политиците и доведе до напрежение между министъра на финансите Владислав Горанов и на здравеопазването д-р Петър Москов .
Д-р Владимир Пандев също не можа да остане безучастен към това решение. Ето какво написа още той: "90% от предприятията на България се приватизираха в последните 25 години и от тях 90% фалираха - в една огромна част от територията на страната ни не остана никакво предприятие, което да създава принадена стойност. Хората от тези области се разбягаха, а които останаха, живеят бедно... и трудно. Сега същите идиоти, които разрушиха икономиката, ще доунищожат и здравеопазването. Огромни територии от България ще останат без болнична леглова база - а значи без достъп да болнична помощ, защото днес дори и в лошо финансово състояние болниците работят -има медицински персонал, който работи, а частникът няма да поддържа такива структури. Второ, отделения, които са необходими, а работят на загуба, ще бъдат закрити. Къде ще ходят тогава болните!? Спешността е с по-
желателен характер. Кой ще я поеме!? Отново започвате нещо без разчети и за сметка на здравето на българите... защо го правите бе, идиоти... вие, вместо да подобрявате здравеопазването, ще го до-съсипете."


Viaranews.com 

Няма коментари:

Публикуване на коментар