Translate

четвъртък, 18 юни 2015 г.

Ще има и трети пакет - за спешна помощ, която ще се покрива от държавата, без значение дали лицето си плаща здравните вноски или не



С гласуваните промени в ЗЗО се прави подарък на застрахователите

Така с приетите промени депутатите окончателно разделиха медицинските услуги, покривани
от здравната каса, на основен и допълнителен пакет.До октомври т.г. те трябва да бъдат формирани. Алтернативата на листите на чакащите ще бъде заплащането по линия на частните фондове. Ще има и трети пакет - за спешна помощ, която ще се покрива от държавата, без значение дали лицето си плаща здравните вноски или не. С наредба на министъра на здравеопазването ще се определи кои болести ще се в основния пакт и кои в допълнителния. След това ще се прецени кои дейности да бъдат прехвърлени от болничната в доболничната помощ.
При дебатите от ДПС заявиха, че ще сезират съответните институции за дискриминация спрямо гражданите заради лечението по пакети.
Пред bTV д-р Хасан Адемов, депутат от ДПС обяви, че с гласуваните промени в ЗЗО се прави подарък на застрахователите. Според него парламентът е подписал празен чек, като е оставил здравният министър да определя за кои заболявания ще плаща касата и за кои няма да плаща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар