Translate

сряда, 3 юни 2015 г.

Националният проект „Гордея се с труда на моите родители“ разбива стереотипите за желани детски професии-фотомодел, пожарникар, футболист



За трета поредна година български компании отварят вратите си за децата на служителите в
рамките на националната инициатива - „Гордея се с труда на моите родители“. Инициативата е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а идеята е със специално разработени програми и игри да разберат защо трудът на родителите им е важен.
Данните от проучването им са красноречиви-проектът е повлиял значително на представите за труда на участвалите деца. За над 83% от тях е разбил  стереотипите за желана професия тип футболист, фотомодел, пожарникар и е убедил половината участници, че парите не са единственият мотиватор да работиш. Над 89% от децата са разбрали, че трудът означава да си полезен за себе си и за другите. Повече от половината деца са осъзнали и, че освен професия, човек избира и работно място (компания), а за 83% е станало ясно, че е важно да харесваш професията, която работиш. След посещенията при родителите си, децата са разбрали, че професия се избира спрямо интереса и уменията на човека.
Резултатите от проекта се оценяват подобаващо и от експертите и за втора поредна година той печели отличие (второ място) в годишните награди на БДВО за ПР постижения – ПР приз 2015 в категория „CSR проект – нестопански сектор“.
Тази година отново е предвиден и обмен. Той позволява на децата, които са участвали миналата година –да посетят друга компания и да научат за нови професии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар