Translate

вторник, 2 юни 2015 г.

Списъкът, на служителите от администрацията, които ще имат право да пътуват на държавни разноски в бизнес класа в самолет, ще се разшири



Промените в наредбата за служебните командировки са инициирани от министъра на
финансите Владислав Горанов, който ще решава кога и на кого да разреши да пътува в бизнес класа. От привилегията ще се възползват най-вече чиновниците - "изпълняващи важни задачи", чийто полет продължава повече от 5 часа.
Второто изменение е, че се разширява списъкът на хората, за които не важат ограниченията за цената на нощувката. Такива вече ще са и правителствените съагенти и процесуалните представители на държавата, осъществяващи нейната защита пред Съда на Европейския съюз, пред Европейския съд по правата на човека и пред международен арбитраж.
Мотивите на МФ са, че „предлаганите промени целят да допринесат за ефективното осъществяване на дейността на служителите от държавната администрация. А бизнес класата предоставя гъвкава промяна на датата и часа на пътуване - ангажиране и отказ на полет до два часа преди полета при пълно възстановяване стойността на билета и възможност за промяна в маршрута”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар