Translate

четвъртък, 4 юни 2015 г.

Балканският международен винен конкурс и фестивал - мегафорум на международно ниво



с присъствие на винопроизводители от Балканите и от цял свят.
Участието и получаването на награда от Балканския винен фестивал и конкурс (BIWC) е от
изключително значение за винопроизводителите. Това им дава особена стойност и до голяма степен формира потребителските нагласи на любителите на качествени вина, заяви Консантинос Лазаракис, председател на BIWC и единствен носител на престижната титла Master of Wine на Балканите.
Той сподели, че получава имейли от винени съдии от цял свят, от имена във винения бранш, които желаят да участват в журито на конкурса следващата година.
„Горда съм от този факт, това означава, че винения форум става все по-известен и с по-голяма тежест. Вече разширяваме и концепцията, като тази година включихме във фестивалните дни и изложение за кулинарни туристически атракции BALKAN FLAVORS, организирано от Балкания - Балканска асоциация за устойчив туризъм и култура", сподели Галина Нифору, директор на BIWC
По време на фестивала се включиха асоциации, хотели, ресторанти, производители, които представиха традиционната кухня от своя регион, специфични хранителни продукти, нехарактерти туристически маршрути. Участие взе и Ути Бъчваров с неговия пътуващ кулинарен театър, който за първи път представи изработени по негова идея огромен тиган и огромна тенджера.
---
Балканският винен форум бе домакин на първото по рода си туристическо изложение "BALKAN FLAVORS", посветено на гостоприемството и богатото кулинарно наследство, характеризиращи страните от Балканския полуостров. Целта на "BALKAN FLAVORS" е да се утвърди като основен канал за промоция на висококачествени туристически атракции в сферата на еногастрономията, да създаде B2B платформа, която да срещне местните субекти, предлагащи кулинарни туристически атракции с представители на реалния бизнес, както и да даде целогодишна международна видимост на изложителите чрез промоция на техните продукти в едни от най-реномираните световни туристически изложения и социални мрежи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар