вторник, 2 юни 2015 г.

Гаф: Министерството на туризма рекламира България с лов на мечки и риболов на сьомгаМинистерството на туризма рекламира България като дестинация за лов на мечки гризли и риболов на сьомга. В брошури на английски език, раздавани по време на фестивала „Зелени дни” са били поместени точно тези снимки. Това сигнализират от сдружението за дива природа "Балкани", съобщава БНР.

Снимка на брошурата започна да се разпространява на 26 май т. г.г в социалните мрежи от Сдружението за дива природа „Балкани”.

На завършилия в неделя фестивал в София "Зелени дни" е разпространявана рекламната брошура за лов и риболов на английски език наред с други рекламни материали.

"Още с първите три снимки забелязваме некомпетентност и нарушаване на законите", подчертават от сдружение Балкани. Мотивите им са, че освен снимките от американски сайтове е направен гаф с реклама за лов на мечки, а мечката е защитен вид и ловът й се санкционира у нас с до три години затвор.

От неправителствената организация подчертават, че често има подвеждаща реклама за лов на мечка и дива котка в сайтове на ловните стопанства, но никой не контролира такава информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар