Translate

петък, 19 юни 2015 г.

Новата 7-теслова ЯМР система за изследвания - готова за клинична употреба



Това е първият 7-теслов ЯМР скенер, изцяло проектиран и произведен от Siemens, който
разполага със 7-теслов магнит с изцяло нов дизайн. В момента Siemens е единствената компания, която е произвела самостоятелно цялостна ЯМР система с ултрамощно магнитно поле, заяви д-р Бернд Онезорге, главен изпълнителен директор „Магнитен резонанс“ в направление Здравеопазване на Siemens.
Новият активно екраниран магнит на Magnetom Terra е най-лекият
еднокорпусен 7-теслов магнит в света – 50% по-лек от предишните поколения, активно екранирани 7-теслови магнити. Той е резултат на многогодишен
 инженерен проект на Siemens Magnet Technologies в Оксфорд, стъпващ върху дългогодишния опит на екипа, добит при проектирането и производството на най-модерните 3-теслови магнити за клинична употреба. В резултат на това с новия Magnetom Terra инсталацията на 7-тесловата ЯМР система става много по-лесна и инсталирането й в клинична среда вече е възможно.
Magnetom Terra увеличава потенциала за използване на най-модерните изследователски възможности в бъдещи клинични приложения – за анатомично, функционално или метаболитно МР изобразяване. Това е възможно благодарение на специално проектираната 7-теслова технология, която предлага: технология за паралелно предаване на до 8 канала за избирателно намагнетизиране и по-добра хомогенност при трудно достъпни области от тялото като сърдечната и коремната област; до 64 приемателни канала, осигуряващи по-голяма плътност на бобините в зрителното поле, за да се постигнат по-високи коефициенти на ускорение, по-добро съотношение сигнал-шум, по-добра пространствена разделителна способност, както и по-добро покритие на съответните участъци от тялото - предмет на прегледа; най-новата софтуерна платформа на Siemens - Syngo MR E11, идентична с най-новите водещи 3-теслови ЯМР системина Siemens като Magnetom Skyra и Magnetom Prisma.

Няма коментари:

Публикуване на коментар