Translate

понеделник, 8 юни 2015 г.

Пари за болните няма, но има 660 000 лв. за 20 нови коли за НЗОК



Здравната каса е обявила обществена поръчка за купуването на автомобили, залагайки условия, на които отговарят колите само на един производител, съобщиха от бТВ.
Поръчката е за купуването на общо 20 автомобила от шест вида - луксозен седан и луксозно комби, автомобили среден клас, съответно седан и комби, мини ван и бус. Например седаните е необходимо да са с мощен дизелов двигател между 160 и 200 "коня" и до 2000 кубика, да харчат максимум 6 л на 100 км, да са с 6-степенна автоматична скоростна кутия, с асистент за потегляне по наклон, безключово стартиране на двигателя с бутон, автоматично превключване дълги-къси светлини, автоматични чистачки с датчик за дъжд, отопляеми седалки, навигационна система, парктроник, система "свободни ръце" с Bluetooth, бордови компютър и редица други. Четири от потенциалните петима участници обаче не могат да се включат в конкурса заради дребни, но задължителни условия за участие. Като например минимално разстояние между осите на колите,обем на двигателя в тесни параметри. Крайният срок за подаване на офертите е 29 юни.
Не е ясно, защо на служителите на касата са им нужни такива зверове" с алуминиеви джанти? Те трябва да проверяват, не да се състезават. И без навигация знаят къде се намират болниците, а асистентът за тръгване под наклон е "странна птица", тъй като клиниките по презумпция се строят на равни терени. Последното е в кръга на шегата, но този "пир по време на чума" не се вписва във финансовата криза, разтресла осигурителната институция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар