Translate

петък, 26 юни 2015 г.

Безплатни прегледи на ходилата ще има на 30 юни в диабетния център „Свети Лука“ в София



от 8:00 до 16:00 ч. в кабинет 107 в диабетния център „Свети Лука“ в София - бул. „Евлоги Георгиев“ №108 (до ХVII ДКЦ), а час за прегледа може да бъде записан на тел. 0879 888 475.
Поради големия интерес и този месец Foot Care ще даде възможност на всички желаещи – възрастни и деца, безплатно да проверят дали страдат от плоскостъпие, правилна ли е походката им и дали имат нужда от корекция с индивидуални ортопедични стелки и обувки.
, Пациентите ще бъдат преглеждани с 3D скенер и специална тензометрична платформа от д-р Ели Иванова – ортопед-травматолог и кинезитерапевта Владимир Станков.
През месец май в трите дни на безплатни прегледи специалистите прегледаха и консултираха над 100 пациента, по-голямата част от които с ясно изразени проблеми с ходилата – диабетно стъпало, халукс валгус (деформация на палеца на крака), плоскостъпие, болки в опорно-двигателния апарат заради неравномерно натоварване на ходилата при ходене и др. На базата на получените посредством 3D сканирането данни за особеностите на стъпалото на всеки пациентмогат да бъдат изработени индивидуални ортопедични стелки, които се поставят в обувките. Освен стелки, се изработват и ортопедични обувки, като пациентът може да избере между готови и изцяло по индивидуален модел. Обувките са от естествени материали,нямат груби вътрешни шевове иосигуряват достатъчно място и пълен комфорт на стъпалото. Foot Care работи с Агенцията за социално подпомагане, през която обувките се получават безплатно от пациентитес диабет и с други увреждания.


Няма коментари:

Публикуване на коментар