Translate

петък, 19 юни 2015 г.

С грандиозен хепънинг и мощна заря откриха туристическият сезон 2015 в Слънчев бряг



Близо 500 официални гости – политици, представители на държавната и местната власт и на
бизнес елита присъстваха на събитието. По червеният килим пред р-т „Холистър“, през шпалира на матросите от Военноморска база „Атия“, преминаха министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз, Областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, народни представители, директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин и много други гости.
През тази година церемонията по откриването на туристическия сезон бе подготвена съвместно от „Слънчев бряг” АД, Съюза на собствениците в курортния комплекс и Бизнес асоциация „Слънчев бряг” (BASB).
За най-големият ни черноморски курорт лято’ 2015 стартира с нов борд на директорите, избран на общо събрание на акционерите часове преди официалното откриване на сезона. Досегашният изпълнителен директор на дружеството Златко Димитров запазва поста си. Начело на Съвета на директорите застава Лидия Благоева – директор на кабинета на Министерството на туризма. В състава на борда влизат още съветникът в Министерството на туризма Живко Табаков, Живко Димитров – председател на комисията по общинска собственост и стопанска политика в бургаския Общински съвет и хотелиерът Неделина Ташева.
Официално старт на новия туристически сезон постави министърът на туризма.
“Основното затруднение в началото на сезона идва от отлива на туристи от Русия и Украйна. Но ние ще го преодолеем. Не бива да забравяме, че туристи сме и самите ние – българите. Затова предприехме инициатива за привличане на повече българи по черноморските ни курорти“, заяви министър Ангелкова.
„Радвам се, че Слънчев бряг има толкова много приятели. Това, както и многобройните ни летовници, доказва, че сме поели правилния път на управление. Очаква ни тежък сезон, но с обединени усилия ще превъзмогнем трудностите” – с тези думи изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров приветства гостите.
По негова инициатива е учредена ежегодна стипендия на ученик от Професионалната
гимназия по туризъм “Иван Вазов”, решил да продължи образованието си в сферата на туризма. Първата стипендия бе връчена официално на Стела Димитрова, бъдеща студентка в Университета но хранителни технологии – Пловдив
Въпреки очакванията за трудно лято настроението в Слънчев бряг бе изпълнено с положителни емоции за всички гости и летовници. Празникът започна на алеята пред хот. „Кубан“ с уникалния едночасов концерт на Представителния оркестър на военноморските сили.
Виртуозните изпълнения на джаз формация „Бургас“ превърнаха коктейла в р-т „Холистър“ в истинско светско преживяване за стотиците официални гости. А за хилядите туристи откриването на туристическия сезон бе неспирен купон. Матросите от „Атия” ги изумиха със своето факелно шествие, което се сля с огненото шоу на формация „F 4“. Повече от три часа продължи концертът на откритата сцена на централната алея от където Силвия Кацаров и Руслан Мъйнов радваха зрителите със своите хитове.
Мощна заря ознаменува началото на лято’ 2015 . Озареното небе над Слънчев бряг спря дъха на туристите и прикова вниманието им цели 10 минути. После, за да докажат че животът тук никога не спира, стотици останах до полунощ с концерта на Михаела Филева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар