Translate

сряда, 3 юни 2015 г.

Бойко Цветанов обединява музикални звезди и жанрове в зала 1 на НДК



Един от най-големите тенори Бойко Цветанов ще събере българския музикален елит за отпразнуването на своята 60-годишнина.Приходите от билетите ще бъдат дарени на
Фондация“Борис Христов”.
Концертът“Бойко Цветанов и приятели”, който ще се проведе на 16 юни от 19:00 ч., дава заявка да се превърне в едно от значимите музикални събития в страната през последните години.Оперният репертоар ще бъде в ръцете на един от най-изявените тенори на световната сцена–Бойко Цветанов, а също на Стоян Бончев и Цветелина Малджанска, която може да се похвали със съвместни сценични изяви с Андреа Бочели и Хосе Карерас.
Джазът ще оживее на сцената, благодарение на един от най-великите джаз пианисти и композитори–Алекс Зографов, който пристига от САЩ специално за концерта.Теодосий Спасов ще твори магичен български фолкор, а от Париж ще дойде виртуозният цигулар Марио Хосени със струните на забележителната си 300-годишна цигулка ще претвори вълшебни сола.
Любимите на няколко поколения певци Орлин Горанов и Петя Буюклиева ще представят едни от най-големите хитове на българската естрада. Рокът ще звучи от китарата на големия Николо Коцев и неговата група. Режисурата на спектакъла е поверена на Бойко Илиев, а общинският оркестър Симфониета “София” ще бъде дирижиран от Миша Дамев. Участие ще вземе и хор “Гусла” с диригент акад. Валентин Бобевски.
Събитието е под патронажа на Столична община.




Няма коментари:

Публикуване на коментар