Translate

вторник, 12 май 2015 г.

Данни от проучването TONADO™ показват ползи от tiotropium плюс olodaterolRespimat® във фиксирана дозова комбинация за лечение на ХОББ



TONADO™ 1&2 е част от проучванията от Фаза IIIна клиничната програма TOviTO и включва повече от 8000 пациенти, което го прави едно от най-големите клинични изпитвания
при пациенти с ХОББ, провеждани досега.
Резултатите от основните клинични изпитвания от Фаза 3 TONADO™ 1&2 на tiotropium + olоdaterolRespimat® във фиксираната дозова комбинация (ФКД) са представени за първи път на Международния конгрес през 2014 г. на Европейското респираторно общество(ERS).
Данните от проучванията са част от подадените заявления за одобрение от здравните регулаторни органи в Европа и САЩ на - tiotropium + olodaterolRespimat®във ФДК като поддържаща терапия за лечение на ХОББ.
Резултатите недвусмислено показват, че единствената фиксирана дозова комбинацията tiotropium + olodaterolRespimat® води до допълнително подобрение на белодробната функция и качеството на живот, в сравнение с пациенти, които са на монокомпонентни терапии. Наред със значителните предимства, които пациентите вече получават от tiotropium - активната съставка на Spiriva®., те показват още, че по-голям брой пациенти имат възможността да се завърнат към по-независим от заболяването им начин на живот. понася добре и има благоприятен профил на безопасност.
Резултатите от TONADO™ 1&2 показват още, че комбинацията tiotropium + olodaterolRespimat®във ФДК се понася добре, има благоприятен профил на безопасност и може да бъде потенциална еднократна, бързодействаща и дълготрайна поддържаща терапевтична опция при пациенти с ХОББ - хронично заболяване, което засяга около 65 милиона души в световен мащаб и е една от водещите причини за смъртност на глобално ниво.
Spiriva® (tiotropium) е най-често предписваната поддържаща терапия за ХОББ с ненадминат опит, натрупан  в реалната медицинска практика и е с добре установен профил на безопасност и ефикасност, подкрепен от данните на повече от 230 клинични изследвания.
Spiriva® доказано,значително и дългосрочно понижава риска от обостряния и свързаните с тях хоспитализации, независимо от тежестта на ХОББ. Много от пациентите с ХОББ вече са изпитали ползите от Spiriva® и досега смятах, че ще бъде много трудно да се подобри още повече ефикаснотта на терапията. Нивото на подобрение, според данните за качеството на живот показват че пациентите извършват по-лесно ежедневните си дейности като измиване, обличане, пазаруване или изкачване на стълби “, казва проф. Клаус Рабе - преподавател по белодробна медицина от Университета в Кил и директор на отделението по пулмология вбелодробната Клиника в Гросхансдорф, Германия.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар