четвъртък, 21 май 2015 г.

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов: В целия модерен свят болничната помощ е комплексна, у нас пациентът сега е като животинче в джунгла„Ако, не дай Боже, имате туморно заболяване, вие ще бъдете диагностицирани на едно място, хистологията ви ще бъде верифицирана на второ място, операцията, ако се налага, ще бъде
извършена на трето място, химиотерапията – на четвърто и лъчелечението на пето. Между тези различни болници вие ще се движите като малко животинче в джунгла с епикриза от едното до другото място. В целия модерен свят болничната помощ е комплексна. Аз защитавам това, че пациентът, който в момента е като в джунгла, пуснат между различни институции, които са самостоятелни – едни били на загуба други на печалба, трябва ада получи комплексна услуга. Т.е. няма закриване, няма намаляване на дейността, няма икономия, има промяна, обединение с цел пациентът да може да получава комплексна услуга, а не да се лута с епикризи от едната до другата болница в рамките на лечението на едно и също заболяване. ”
Той гарантира, че е осигурено лечението на пациенти с онкозаболявания, както и че няма да бъдат закривани болници. Какво мисли ръководството на една или друга болница за мен няма значение, каза той.


Няма коментари:

Публикуване на коментар