Translate

сряда, 13 май 2015 г.

Фондация „ЕкоЦентрик” набира активисти и доброволци за проекта за отговорно потребление „КонсУмувай“



от градовете София, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Враца и Благоевград до 01 юни 2015 г. За доброволците ще бъде проведен специален уъркшоп в България и Германия, за да бъдат
обучени да провеждат туровете по теми като шоколад, кафе, облекло, електронни джаджи. Така активистите ще се превърнат в мултипликатори на добрите идеи и нематериалното щастие.
Интерактивните обучения са насочени към младежи в гимназиална възраст и ще се случват под формата на разходки в градска среда. Те ще дават добри примери за справедлива търговия и отговорно потребление от социална, екологична и икономическа гледна точка. Целта на туровете е да стимулират участниците да изградят отговорно потребителско поведение, да събудят в тях критично мислене по темата, формиране на активна гражданска позиция и да ги вдъхновят да търсят алтернативи.
Мултипликаторите ще придобият задълбочени умения за неформални обучители и интердисциплинарни знания за социалните, екологични и икономически взаимовръзки в глобален мащаб.
През есента на 2015 г. в Германия е планирана среща на мултипликатори от България с мултипликатори от Германия, която ще послужи за придобиване на по-задълбочени познания по идентифицираните проблеми и техните решения и за създаване на младежката мрежа. С  мултипликаторите ще бъдат реализирани по два пилотни тура в шестте града в Западна България, като проектът цели да се развива дългосрочно и да ангажира интереса на социално и екологично активните граждани.
За кандидатстване и повече информация:
http://ecocentric-foundation.org/konsumuvay-multiplikatori/
---
Проектът е финансиран от Германската фондация за околна среда – DBU (Deutsche Bundesstiftung Umwelt) и ще бъде осъществен в рамките на 18 месеца в партньорство с германската организация Сдружение BUNDjugend.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар