Translate

вторник, 12 май 2015 г.

Новият председател на БЛС е д-р Венцислав Грозев



Проведе се 63-тият редовен отчетно-изборен Събор на БЛС, при необходим кворум от 183 делегати, с регистрирани 364 делегати. Към предварително обявения Дневен ред, от
Смолянска, Шуменска и Великотърновска колегия беше предложено да се добави и допълнителна точка: „Разискване на проблемите в здравеопазването”.
Предложението не събра мнозинството от  гласове в залата, както и предложението да отпаднат от разглеждане промените в устава /т.3/.
Председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов представи отчетен доклад за дейността на УС през втория мандат 2012–2015 г.
Комисията по професионална етика и контролната комисия също отчетоха своята дейност. Със специален доклад беше представено решението на комисията по изграждане на Дома на лекаря, която докладва избора си за строител, бяха представени и проектите на сградата. След необходимата строителна виза, ще се пристъпи и към самото строителство на Дома, което ще стане в мандата на следващото ръководство. Съборът гласува освобождаване от отговорност на сегашното ръководство.
Делегатите на събора избраха д-р Галинка Павлова, управител на ДКЦ 5 „Св. Екатерина” – Варна - Специалист УНГ и проф. Огнян Хаджийcки, началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в болница „Пирогов” и национален консултант по изгаряния за зам.- председатели на БЛС.
За главен секретар на БЛС беше избран д-р Стоян Борисов, а за председател на Акредитационния съвет – д-р Юлиан Йорданов.
Новият председател на български лекарски съюз е д-р Венцислав Грозев - бившият председател на Плевенската колегия на БЛС. Роден е през 1958 г. Завършил е МУ-Плевен през 1983 г., а през 1991-а взема специалност по обща хирургия. По-късно придобива още няколко специалности - по изгаряния и пластично-възстановителна хирургия, лапароскопска хирургия и  спешна хирургия при масов травматизъм. В момента работи като хирург в Клиниката по хирургия и колопатология на УМБАЛ „Г. Странски”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар