Translate

събота, 16 май 2015 г.

Премиерът Бойко Борисов призова депутатите: Да проявим още малко търпение и кредит на доверие към министър Москов, още седмица, да речем



Той уточни, че лично  има огромно доверие в министър Москов като специалист, лекар и човек.„За целия народ здравето е първостепенна задача на правителството, защото и пенсионната реформа я преизчисляваме сега за вдигането на възрастта, заради това, че чрез здравната реформа ще вдигнем продължителността на живота", заяви Борисов. Той изрази надежда до десетина дни да бъде разписана реформата в сектора и да може да се проведе дебат за това кое е по-правилно или неправилно в нея, като се чуе мнението на повече специалисти.
"Ако някъде в предишния си мандат имахме най-много пропуски или мога да кажа, че най не сме се справили, това беше в здравеопазването. Само в последните четири-пет години в здравеопазването са се изляли 12-13-14 млрд. лв. - огромни суми, и би трябвало и с качеството на услугата, и въобще в тази сфера с такива пари там да няма никакви проблеми", обяви премиерът и отново прикани депутатите към търпение и кредит на доверие към здравния министър, макар че по думите му в парламента е "мода първият вот на недоверие да е на тема здравеопазване. Но поне от това, по което съм разговарял и виждам усилията, усърдието, желанието, мисля и ви моля да проявим още малко търпение и кредит на доверие към министър Москов, още седмица, да речем, защото толкова горе-долу ми каза министър Москов, че ще можем да видим на схема, на таблички как ще изглежда и съответно да застанем зад това като реформа. Така че още веднъж ви моля за търпение", обясни Борисов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар