Translate

понеделник, 25 май 2015 г.

По случай 24 май, ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ награди своите възпитаници


10 000 лв. награден фонд, осигурен от дарители, си поделиха най-добрите ученици на бургаската математическа гимназия

лауреати на национални и международни състезания и техните учители на открита церемония, организирана от училищното настоятелство към гимназията.
Лично заместник- кметът по образованието в община Бургас връчи грамоти на училищното ръководство за политиката на управление, която прилагат в гимназията и с която успяват да я държат на челно място сред училищата в България.
През годината ПМГ- Бургас домакинства националните пролетни математически състезания и взе участие във всички престижни първенства по математика, физика и информатика, като с това за пореден път доказа, че бургаската математическа школа е сред водещите в България. Директорът на училището Красимир Стоянов сподели, че по международни и национални състезания пред ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ е единствено Софийската математическа гимназия. Резултатите от успешната учебна година не останаха незабелязани и от областния управител Вълчо Чолаков, който с поздравителен адрес благодари на учителите за усилията и отдадеността, които влагат в каузата, наречена образование и пожела на учениците да продължат да бъдат добрият пример сред своите връстници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар