Translate

вторник, 21 април 2015 г.

Учителите Ангел Ангелов и Димитрина Тодорова са избрани да участват В Microsoft E2 Global Educator Exchange


Microsoft обяви, че Ангел Ангелов – учител по Информационни технологии в СОУ „Сава Доброплодни“ в Шумен и Димитрина Тодорова – учител по Информационни технологии от

Английска езикова гимназия „Гео Милев“ в Бургас, ще сеприсъединят към 300 Microsoft Innovative Educators (иновативни учители на Microsoft) и ученици - посланици от цял свят в събитието E2 Global Educator Exchange. То ще се проведе от 29 април до 1 май в централата на Microsoft в Редмънд, щата Вашингтон (САЩ).
Едни от най-иновативните учители в света са избрани да присъстват на събитието, както и да си сътрудничат, да създават и да обменят опит с колегите си за интегриране на технологиите и образованието по начини, които да подобрят резултатите от обучението и да подготвят учениците за пазара на труда.
Антъни Салсито, вицепрезидент „Световно образование“ в Microsoft Corp., заяви: „Нашите световни MIE експерти преобразяват учебната среда по един невиждан досега начин, а събитието E2 Global Educator Exchange им позволява да споделят този опит с колегите си и да работят заедно за разрешаване на възникналите предизвикателства. Провеждането на E2 в нашата централа в Редмънд ни дава възможност да чуем техните иновативни идеи, да ги пренесем в Microsoft, където да подкрепим тази трансформация и да работим заедно, за да може обучението да подготви учениците за утрешния пазар на труда.“
Като част от събитието MIE експертите ще вземат участие в предизвикателството Global Educator, където ще бъдат разделени в групи с техни колеги от различни краища на света, за да създадат проект, свързан с използването на технологии на Microsoft в рамките на конкретните теми: „Смелост“, „Кураж“ и „Лидерство“.
Събитието E2 Global Educator Exchange е част от инициативата „Microsoft в образованието“, която предлага поредица програми за професионално развитие, имащи за цел да се преодолеят разликите между технологичните умения и иновативното преподаване. Програмите не се ограничават с традиционното софтуерно обучение, а осигуряват платформа, която подпомага обучението на учителите и училищното ръководство с различни нива на квалификация. Чрез тези програми компанията Microsoft е обучила над 10 милиона учители и е достигнала до повече от 200 милиона ученици по целия свят от 2003 г. насам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар