Translate

вторник, 21 април 2015 г.

Байер събира иновативни дигитални проекти на стартиращи компании в сферата на грижата за здравето



За втора поредна година програмата за иновативни идеи на Байер ХелтКеър (БХК),Grants4Apps (G4A) Acceleratorотваря врати за ИТ и технологични проекти в сферата на

здравеопазването и грижата за здравето – от началото на април т. г.. Участие в него могат да вземат стартиращи компании от цял свят, чиито софтуерни услуги, технологии и приложения имат потенциала да създадат стойност за лекари и пациенти. Идейните проекти могат да се подават до 31 май 2015 г.

През юни експертно жури ще избере петте компании победители, които ще бъдат поканени да прекарат три месеца и половина (от август до декември 2015 г.) в Accelerator-a на територията на централата на Байер Фармацевтични продуктив Берлин. Освен финансиране за развиване на бизнеса си, на избраните финалисти ще бъде предложено споделено работно пространство, менторство, както и експертни съвети в областта на бизнес развитието, пазарните проучвания, финансовото планиране и търсенето на инвеститори. Целта на стартиращите компании в програмата е да доразвият своя продукт и бизнес модел, така че да могат да получат финансиране от други източници след приключване на програмата.
Програмата Grants4Apps (G4A) Acceleratorстартира за първи път през 2014 г. Сред многобройните получени кандидатури бяха избрани петима финалиста – дигитални стартъпа от Дания, Великобритания, Германия, Белгия и Португалия. Петте стартиращи компании получиха безплатно офис пространство в централата на Байер Фармацевтични продукти в Берлин и прекараха там около 100 дни. Представители на старши мениджмънта на Байер ХелтКеър предоставиха на финалистите коучинг. В допълнение, БХК им предостави и финансова подкрепа в размер на 50 000 евро за стартъп.
„Търсим здравни технологии и ИТ решения, които могат да свържат и да предоставят възможности на пациенти и лекари - мобилни приложения, услуги, преносни устройства, медицински устройства, софтуер, хардуер,” заявява ръководителят на проекта д-р Хесус дел Вале от Байер ХелтКеър. Приветстват се всякакви интегрирани технологии от следващо поколение, които подкрепят проследяването, диагностиката, контрола на лечението или превенцията на заболяванията: „За креативността не съществуват ограничения. Grants4Apps Accelarator-ът създава идеалната среда за подкрепа на дигиталните иновации в здравеопазването и е чудесен пример за нашата ангажираност по отношение на отворените иновации“.


Формулярите за кандидатстване за стартиращи компании са достъпни на уебсайта на Grants4Apps:https://www.grants4apps.com/
---
Байер е международна компания с опит в областта на здравеопазването, земеделието и високотехнологичните полимерни материали. Като иновативна компания, Байер задава тенденциите в области с интензивна научно-изследователска дейност. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората и да подобрят качеството им на живот. В същото време Байер цели да създаде стойност чрез иновации, растеж и висок потенциал за печалби. Байер съблюдава принципите на устойчиво развитие, както и социалните и етичните си отговорности. През финансовата 2014 г. в Байер Груп работят 118 900 служителя, а компанията реализира продажби в размер на 42.2 млрд. евро. Капиталовите разходи възлизат на 2.5 млрд. евро, а разходите за изследователска дейност и развитие – на 3.6 млрд. евро.


Няма коментари:

Публикуване на коментар