Translate

сряда, 22 април 2015 г.

Влязлата от март т.г. в сила методика за финансиране на медицинските дейности от НЗОК налага лимити



нарушава достъпа до лечение на болните, въвежда листа на чакащи и задейства командно-административни механизми. Към момента в БЛС не е постъпила официално позиция от нито една болница в страната, в която да се сигнализира за проблеми, свързани с новата методика за финансиране на болниците.
На последната среща между БЛС и НЗОК се реши, че след анализ на разходваните средства за болнична помощ и на изпълнението на проектобюджетите на касата за следващото тримесечие всички разпределения на средствата ще бъдат анализирани повторно болница по болница." След като се установи има ли ощетени, или облагодетелствани, могат да се предприемат необходимите стъпки за регулация, коментират от БЛС.
В новата методика за финансиране на болниците, срещу която лекари обявиха символични протести, има „някои неогледани неща“, заради което предстои да бъдат направени корекции, каза в интервю за Дарик зам.-здравният министър д-р Бойко Пенков. Той поясни, че предстои преразпределяне на пари от болници, които не предлагат спешен прием на пациенти, към заведения, които обслужват спешни пациенти и работят денонощно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар