Translate

вторник, 21 април 2015 г.

7 златни медала за България на европейско първенство по Шотокан Карате-До в Латвия



Европейското първенството се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК). Тя, под ръководството на президента - Александър Славков, се развива с бърз темп. Тази година към членовете й бяха добавени 3 нови клуба, към общите 35.
На eвропейското първенство по Шотокан Карате-До в гр. Даугавпилс - Латвия взеха участие над 1300 състезатели от 24 държави. Първенството премина при отлична организация от страна на домакините и силна конкуренция между отборите. Те се състезаваха на 8 татамита и при голям зрителски интерес.
България спечели общо седем златни,осем сребърни и осем бронзови медала.
„Безкрайно съм щастлив от представянето на отбора и от това, че нямаме сериозни контузии. Резултатът е вследствие на упоритата работа и въпреки трудностите, с които ние ръководителите и всички състезатели сме се борили през годините. В момент като този, когато лицата на всички засияват и виждаме крайния резултат, забравяме за всичко, обираме заслужените похвали и продължаваме напред.Както всяка година, така и тази, подготовката за състезанието в Банско се оказа от огромна полза. Използвам случая да благодаря на Министерството на младежта и спорта за проявеното разбиране и навременно отпускане на средствата за осъществяването на подготовката“ коментира президента на федерацията Александър Славков.



Няма коментари:

Публикуване на коментар