Translate

петък, 6 март 2015 г.

LG представи първия в света смарт часовник с LTE технология на Mobile World Congress (MWC) в Барселона, Испания

 LG Watch Urbane LTE е смарт часовник от ново поколение, притежаващ NFC и редица други
функции, които досега не са предлагани при смарт устройствата за носене на ръката.
Това е четвъртият смарт часовник на LG, като LG Watch Urbane LTE е и най-амбициозният от всички. Той предлага стил и изтънченост като истински аналогов часовник, който в същото време се допълва с микротехнологии от най-висок клас, съсредоточени около 1.3-инчов Plastic-OLE D дисплей.
Под P-OLED дисплея, LG Watch Urbane LTE събира всички комуникационни възможности на смартфон в изискан, метален ръчен часовник. Като всеки друг 4G телефон, той може да набира и да отговаря на повиквания, както и да изпраща и получава съобщения. Чрез връзката му с мобилен оператор, смарт часовникът предлага push-to-talk (PTT) възможности с други устройства, свързани към същата мобилна мрежа, така че потребителите могат да използват техния LG Watch Urbane LTE като уоки-токис неограничен обхват и да говорят с няколко лица едновременно.
Отвъд изцяло новата операционна система, смарт часовникът има почти всички функции на известния LG G Watch R, включително дисплей, работещ постоянно в режим ambient. Снабден с най-мощната батерия в категорията си, 700mAh, LG Watch Urbane LTE предоставя
впечатляващо дълго време за разговори и работа и може да изкара няколко дни в режим на готовност.
Трите бутона от дясната страна на смарт часовника позволяват лесен достъп до различни функции, без да има нужда да преминавате през различните екрани на менюто. Горният бутон осигурява достъп до менюто с бързите настройки Quick Setting, където потребителят може да провери и регулира използването на батерията, яркостта, звука и настройките за свързване.Главният централен бутон превключва между екрана с часовник и списъка с инсталирани приложения. Долният бутон има функцията да дава „назад”когато се натисне за кратко, а при дълго задържане изпраща сигнал за сигурност,като автоматично набира предварително зададен телефонен номер и изпраща координатите на местоположението на ползвателя.
„LG Watch Urbane LTE е пример за типа иновации, които са възможни, когато си лидер на пазара за LTE технологиите,” каза Джуно Чо, президент и изпълнителен директор на LG Electronics MobileCommunicationsCompany. „Този смарт часовник въвежда нови възможности на пазара с първата в света LTE връзка и класическия стил на истински модерен часовник от висок клас. Той въплъщава нашата философия – иновации за по-добър живот (innovationfor a betterlife).“
Основни спецификации:
Процесор: 1.2 GHz Qualcomm®SnapdragonTM 400;
Операционна система: LG Wearable Platform;
Дисплей: 1.3-инчов P-OLED (320 x 320 / 245 ppi);
Мрежа: LTE;
Памет: 4GB eMMC / 1GB LPDDR3;
Батерия: 700mAh;
Датчици: 9 Axis / барометър /PPG/ GPS;
Свързаност: WiFi 802.11 b, g, n /Bluetooth 4.0LE/ NFC;
Цвят: сребрист;
Други: прахо- и водонепропускливост (IP67) /високоговорител/ микрофон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар