Translate

сряда, 4 март 2015 г.

Софарма” създаде безплатното мобилно приложение Ex Smoker



За да помогне на пушачите, които искат да откажат цигарите, производителят на Tabex® “Софарма” АД създаде и безплатното мобилно приложение Ex Smoker, което е персонален
помощник в борбата с вредния навик. То съдържа статистики за напредъка, който отказващият цигарите е постигнал, данни за всички потребители, здравни съвети и други полезни функционалности. Ex Smoker отчита приема на Tabex® и напомня на потребителя кога и колко хапчета да вземе, но може да се използва и без да приемаш лекарствения продукт. За допълнителен стимулиращ ефект в приложението е заложен и елементът на геймификация - събирането на точки от напредъка и възможността да ги дариш за определена кауза.
Приложението е предназначено за мобилни устройства с iOS и Android и от началото на март ще може да се намери в AppStore и Google Play.
 --------
Tabex® е български лекарствен продукт, произвеждан от “Софарма” АД. Като метод за отказ от тютюнопушенето се използва над 50 години в Източна Европа. Основната съставка на Tabex® е активното вещество цитизин (известно още като: baptitoxine или sophorine), което се съдържа в растението Златен дъжд (жълтата акация).
През 1953 г. най-известният български учен фармаколог проф. Димитър Пасков и неговият научен сътрудник и колега доц. Христо Добрев откриват възможността цитизинът да се използва като средство срещу никотиновата абстиненция. Те доказват, че веществото достига чрез кръвта до мозъка и се свързва със специфичните никотинови рецептори, като блокира връзката им с никотина. Същевременно се оказва, че цитизинът е по-малко токсичен и по-слабо засяга периферната циркулация, което го прави идеален заместител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар